Etichete

, , , , , , , ,

Inca un Amicus Gold, doar ca acesta este unul mai mare si putin mai deosebit de cel descris aici; daca ar fi sa imi inchipui un set Amicus „his and hers”, aceste doua stilouri ar fi un set de genul asta.

Se aseamana doar la penita si lucratura excelenta. Acest stilou este unul facut asa cum se faceau obiectele in Germania anilor 40-50….cu responsabilitate, maiestrie, pricepere, dedicatie si profesionalism. Exact asa cum nimic nu se mai face acum, nicaieri. Totul este plastic de mai buna sau mai proasta calitate, si unde platesti brandul nu obiectul in sine.

Pistonul este de bronz, dovada ca acest stilou provenea dintr’o gama destul de scumpa. Stilourile de acest gen (Kaweco, Montblanc timpuriu, Aurora, Serwex) erau mecanisme ca de ceas, pentru ca designul, materialele si constructia in sine erau de asa natura. Plus ca era mult mai scump sa pui un mecanism complex de bronz intr’un stilou, decat un mecanism de plastic sau ebonita.

Penita este de 14kt, super flexibila, linie F pana la BB, in stare exceptionala. Este o penita care se flexeaza in mod natural in timpul scrisului, fara cel mai mic efort.

caligrafie stilou

Mai sus sunt cateva cuvinte scrise cu penita asta, in flex normal. Cerneala este Caran D’Ache „Idyllic Blue”, 5th collection. Nu cred ca veti gasi la vreo librarie in Romania aceasta cerneala, dar daca incercati la http://www.jarrive.ro, poate aveti noroc. Nu am nici o afiliatie cu acest shop, sunt doar un client multumit. Il recomand cu caldura.

dsc_0873 dsc_0874 dsc_0875 dsc_0876 dsc_0877 dsc_0878 dsc_0880 dsc_0881 dsc_0883