Etichete

, ,

Provine de pe piata din fosta Iugoslavie, mai precis Croatia. Complet din piele cu intarituri din alama, interior piele manusa rosie, in stare perfecta de conservare. Model foarte popular in perioada 1938 – 1960.

Designul este 100% tip Pelikan, desi nu are inscriptia Pelikan in interior sau exterior. Fermoarul este din alama sau bronz, cheita inscriptionata „Prima”, caractere latine. Husa asta dateaza probabil de pe la jumatatea anilor ’50.

Desi mai am inca 7 sau 8 astfel de tocuri in colectie, diverse culori (plus variantele de 2 sau 3 sloturi), inca nu am nici o data referitoare la manufacturier. Stiu ca un numar respectabil de fabrici si fabricute din diverse tari erau angrenate in activitatea Pelikan, asa ca oricare dintre acestea ar fi putut sa faca aceste produse inafara licentei sau francizei Pelikan.

Romania de exemplu a avut o fabricuta in Bucuresti care lucra pentru Pelikan Germania; insa mai degraba cred ca era implicata in producere culori si vopseluri, poate chiar cerneluri. Stiu ca exista si un dealer important de stilouri si accesorii pe Victoriei, pe la anii 1938.


dsc_1427 dsc_1429 dsc_1430 dsc_1432