Etichete

, , , ,

Penita Pelikan customizata de mine acume un an, pentru un client din Romania (m’am mirat, din Romania nu prea vine nimeni la customizare penite, mai ales Pelikan). Anyways, am produs un stub pentru stiloul lui, insa a ales pana la urma un OB (oblic bold) de 14 Kt de la mine, tot Pelikan. Principalul este ca omul a fost multumit foarte.

Otel placat 14 kt, penita de razboi (1942-1945), vanduta de Pelikan ca „ersatz feder”, adica penita surogat. Nimeni numai facea penite de aur in Germania la vremea aceea, aurul era interzis pe piata libera.

Penita este excelenta, si trage o linie OM, cu flex pana la OBB. Nu scapa cerneala, nu zgarie; de fapt, aluneca pe hartie ca patina pe gheata. O placere sa scrii cu ea.


penita pelikan customizata stub

Ambele unghiuri ale varfului de iridium au fost mutate la 45* smooth action, iar partea din spate a fost ajustata sa prinda hartia in mod plin, pe toata latimea varfului.

In centru (1) se vede semiluna taiata in penita, pentru a putea flexa penita fara sa se rupa si fara sa produca fisuri in corpul central. Egalitatea taieturii pe stanga si pe dreapta asigura o flexare egala a celor doua varfuri ale penitei.

dsc_1694 dsc_1697 dsc_1702