Asadar, dl. Cracea (nume predestinat pentru cautarile domniei sale din ultima vreme) este doctorand / masterand / whatever la Academia / Gradinita / Scoala Elementara / Scoala Profesionala a Serviciului Roman de Informatii. Si isi cauta nevasta. Nu ne zice unde o cauta, doar ne anunta official ca si’o cauta. Astaaaa…nevasta.

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/marius-cracea-politicianul-giurgiuvean-care-isi-cauta-marea-iubire-este-expert-in-securitate-si-informatii-clasificate-video-137453.html

Bravo lui, si ciuda noua. Noua, adicatelea miilor de barbati carora ne vor fugi de la brat femeile pentru a ingrosa coada la usa dlui Cracea (pardon de expresie). Femei manate de o dorinta arzatoare sa il cunoasca pe dl Cracea (pardon de expresie), sa ii impartaseasca romantismul, sa intre in lumea celor ce cuvanta, mananca si sorb politichie…intr’un cuvant, sa manance si ele o paine si sa isi face un rost, alaturi de un om deosebit! Rost inexistent sau greu de atins, pana la aparitia acestui Don Juan (sau Dom’ Juan) de extractie giurgiuveana.

Pentru ca DA (intr’adevar, desigur, evident, normal ca, indubitabil), dl Cracea (pardon de expresie) este un om deosebit: care naibii alt politician s’a mai gandit sa convoace o conferinta de presa (in calitate de politician, of course my horse) in care sa anunte ca isi cauta iubita / prietena / amanta / sotie / partener de viata sau de sau de sau de. Iata primele avantaje ale unui tanar intrat in politica romaneasca. Dincolo de tampenia acestui gest, de o prostie iesita din comun chiar si in Romania, ramane ridicolul !

Si cum ridicolul este un element necunoscut si necuantificat in tabelul elementelor ce fac normalul in societatea romaneasca de astazi (nepotrivita potrivire de cuvinte: normal si societate romaneasca, nu?), dl Cracea (pardon de expresie) este complet linistit; a urmat logica ce domneste astazi in tara asta. Are iubita? Nu. Si ce putem face? O conferinta de presa. Ce oferim, adica ce avem noi si Costica de la parter nu are? Cariera politica, cu viitor, asa cum avem zilioane de exemple in politica romaneasca (Dan Sova, se aude? Dra Stefanescu, alo?). Buuun. Si mai? Pai, ar mai fi si o posibila cariera in structura de securitate a tarii. Si mai bine. Si mai? Pai putintica poezie (adica ziceri in versuri, date pe post in direct, sa leshine fetele), ceva romantism (impartasit pana la lacrimi de ras de fetele de la Realitatea TV in direct), o fata de copil cumsecade de genul care adoarme primul la gradi sa vada doamna ce ascultator e el. Cum va spuneam, ridicolul, bata’l rasu’ sa’l bata.

Daca l’as intreba ceva pe dl Cracea (pardon de expresie), ar fi : Domnu’ Cracea (pardon de expresie), cum ai trecut dom’le de testele psihologice si de screening-ul obligatoriu pentru accesul la institutiile SRI ??? Ca, la ce vad, ori esti paranormal (nu eu, dumneata), ori testele astea le’ar trece si pisica mea (care da pe dinafara de proasta ce e ). Un om care face nefacute la televizor ca dumneata nu are toate tiglele pe casa; o vede o tara intreaga. Un test professional facut ar fi penetrat scutul defensiv construit de orice dangliu in jurul sau, constient sau semi constient de faptul ca e dangliu. Testul ar fi trebuit sa arate clar ca omul are o problema, doua, la mansarda. Dar testul nu a aratat asa ceva. Sau da?

In conditiile in care verificarile facute de SRI in cazul candidatilor sunt extrem de severe (adica poti avea profilul si dosarul perfeeeect, dar devii indezirabil pentru ai aruncat cu bulgari in baba de la parter cand aveai 10 ani), imi vine greu sa cred ca dumneata ai trecut fara probleme.

Bine, ai sa spui acum, dar eu nu sunt angajat SRI si deci nu parcurg aceleasi etape de verificare, etc; eu doar sunt inscris / doar urmez / am absolvit  o institutie de studii de securitate. Eh, etapele sunt tot aceleasi, dle Cracea (pardon de expresie). Exact aceleasi. Si stii de ce? Pentru ca in proportie de 99,99%, absolventii unor astfel de cursuri profesionale intra in sistem, sau devin specialisti in stransa legatura (foarte stransa, uneori greu de vazut limita intre) cu serviciile de securitate. De aia, domnu’ Cracea (pardon de expresie). Exact, fix, précis si tocmai de aia.

Asadar, domnu’ Cracea (pardon de expresie), iti doresc success. Eh, nu, nu chiar, ca nu ma intereseaza viitorul dumitale personal.  Alb sau negru, bordo sau verde, n u   m a  I n t e r e s e a z a !

Si stii de ce, domnu’ Cracea (pardon de expresie)? Pentru  ca reprezinti clasa aia de toata jena din Romania, clasa care a uitat de morala, de modestie, de civilizatie, de bun simt. Si uitand de toate acestea, au propasit o cultura a imbecilitatii, a marlaniei, a imposturii si a ipocriziei, a inculturii si a putrefactiei morale, cultura care da nastere in fiecare zi cate unui politician in tara asta. Politician care apoi isi reprezinta cu “cinste” tagma. Tagma care ma disconsidera ca cetatean, imi stirbeste grosolan dreptul la viata decenta. Tagma care ma scuipa in fata cu fiecare lege si ordonanta si hotarare de guvern pus pe glume proaste, care imi pune biruri ca pe vremea fanariotilor, care imi comanda viata mea cu legi tampite facute de oligofreni, care imi ia totul si nu imi da nimic.

De aia, domnu’ Cracea (pardon de expresie). De aia !

PS – Si ai dreptate, domnu’ Cracea (pardon de expresie), nu ai facut nimic rau. Fata de colegii dumitale din politica, esti nevinovat. Ca ei toti, dealtfel.


Copyright-ul merge la mine, cum e si corect :-).