Un model iconic pentru Pelikan, de la jumatatea anilor 30. Corp din celuloid verde-cenusiu marmorat, capac bachelita cu partea superioara din cauciuc dur (sectiunea maro din foto), incarcare piston, penita si carbune original, agatatoarea alama.

Penita este un CN linie F (chrom-nickel), flexibila pana la B, cu un scris destul de dur. Nu in sensul ca zgarie, ci in sensul ca ai feedback de la miscarea penitei pe hartie.

dsc_9250

Stiloul a fost reconditionat: cap piston schimbat (silicon), carbune tratat cu ultrasunete, corp re-calibrat, complet curatat si lustruit.

Agatatoarea a fost pastrata asa cum a venit cu stiloul, desi nu este una standard Pelikan. Face parte din gama de accesorii „ersatz” pe care fabrica le monta la stilourile reparate intre 1940 si 1947, pentru ca nu se mai fabricau cele standard din cauza razboiului. Acelasi fenomen ca si cu penitele din aur, disparute in timpul razboiului (aurul era rechizitionat prin ordinul ReichsBank). Toate accesoriile standard aurite si penitele din aur vor reveni in productie abia dupa 1947-1949.

pelikan-100

dsc_9225dsc_9237