Etichete

, , , , , , , , , , , , , , ,

Stilourile vechi, cum ar fi Pelikan (dar si altele), au fost confectionate din celuloid. Bineinteles ca nu numai celuloidul a fost folosit de’a lungul timpului, insa cei mai multi producatori dintre 1925 – 1970 au folosit celuloidul. Usor de prelucrat, ieftin, rezistent, etc (faptul ca este un material hiper inflamabil se pare ca nu i’a prea deranjat).

In cazul unor marci, cum ar fi Pelikan (:-), pe deasupra corpului stiloului s’a lipit un tub subtire de celuloid colorat, care da acea culoare sau model deosebit stiloului. S’a procedat asa pentru ca nu se putea colora direct materialul din care se faceau tuburile pentru corpul stiloului.

Acel material subtire numit „binde” in Germana si Engleza, incepe sa se rupa, crape, destrame, etc. In unele cazuri chiar, a intrat cerneala sau mizerie sub invelis si arata…va dati seama in ce fel.

1

Courtesy to The PenguinPen

Au aparut oameni priceputi care au dezvoltat tehnica de inlocuire a acestor tuburi colorate de celuloid, a invelisurilor de fapt, cu alte tuburi noi, facute custom fest pe stilou, exact ca cele originale si tot din celuloid. Initial, tehnica aceasta a fost (si este) folosita pentru salvarea unor stilouri care sunt compromise din cauza craparii celuloidului de pe stilou.

lizrest-5

Courtesy to The Penguin Blog (un stilou de 500 de euro distrus, insa reparabil. Sngurul lucru care nu mai poate fi refacut este, ghiciti, acel binde, in cazul nostru aici, modelul „lizzard”).

Anyways…incet-incet, au aparut doritori sa schimbe si invelisurile unor stilouri noi sau care erau in stare foarte buna. Si asta pentru ca mesterii iti fac aproape orice combinatie de culoare pentru stilourl tau.

O intreaga moda a prins si vad ca tine. Un coleg din Statele Unite, Shawn Newton, a devenit chiar foarte cautat pentru tehnica lui si pentru culorile pe care le dezvolta. Fotografiile de aici sunt proprietatea lui si reprezinta munca lui.

Doritorii pot trimite stilourile direct la el in US, nu costa mult (vreo 60 USD plus posta). Daca te uiti la aceste stilouri customizate, parca deja nu e mult de loc, nu?