Etichete

, , , , , ,

Ultima customizare pe 2016: un prieten bun a cumparat un Pelikan 400 de pe O-bloody-kazii si a fost dezamagit (doh!)…stiloul era pus la vanzare ca fiind in stare foarte buna, trage cerneala, fara crapaturi, SI penita este in stare foarte buna.

Eh, nu erau chiar toate asa…stiloul tragea cerneala (un plus, pentru ca schimbarea pistonului ar fi ruinat costul mic cu care cumparase stiloul), crapaturi nu avea (inafara de cea lunga de pe capac), capatul cu piston avea urme de dinti (da, lumea inca mai rontaie capete de stilouri), iar penita…nu era in stare „de functionare”. Nu era, pentru ca ambele jumatati erau indoite una la hais si una la cea, fusese smirgheluita sau pilita in mod crunt, pierzand astfel mai mult de jumatate din iridiumul din capat. Customizare in stil sovietic, cum ar veni…

Capatul cu butonul de piston a fost adus in stare buna (incalzit prin frecare si netezit cu un „baby bottom tool”, iar celuloidul a fost adus intr’o stare mai mult decat acceptabila, crapatura a fost lipita cu acrilic si polishat pentru a disparea urma. In ce priveste penita…poveste destul de lunga:

  • piciorusele penitei au fost „masate” in pozitiile cat mai apropiate de cele originale
  • au fost aduse la lungime egala,si apoi stabillizate
  • iridiumul a fost adus la dimensiuni egale pe ambele jumatati ale varfului
  • am ales sa fac un varf drept (imagine 1), stil „stub”
  • marginile au fost rotunjite, pentru a nu agata
  • linia a fost modificata din EF (cea originala) in una care bate spre IF (italic fine), desi nu este chiar full italic
  • platforma de scriere este asezata pentru 45*, dar poate fi coborata prin ajustarea pozitiei incheieturii mainii

penita stilou vintage pelikan

Ma rog…prietenul meu a fost foarte bucuros, are acum un Pelikan luat ieftin, in stare perfecta de scriere. Nu prea scrie el mult cu stiloul, dar e un inceput :-)).

mostra scris penita veche pelikan

La Multi Ani !