Etichete

, , , , , , , ,

O penita gandita initial pentru contabilitate; o legenda (probabil cu un sambure de adevar) zice ca vizitand biroul de contabilitate intró zi, Gunther Wagner constata ca nici unul din contabili sai nu scria cu stilouri Pelikan. Surprins (neplacut, cred eu), intreaba de ce. I se raspunde „pai nu putem, toate penitele sunt flexibile sau semiflexibile, nu putem scrie in registre si nici pe documente copiative (duplicat, triplicat, etc).

Wagner decide sa scoata pe piata o penita dura, teapana (Durchschreib – scris dur, teapan), cu care se poate apasa pe documente. Asa a mai aparut un model de penita Pelikan, adaugandu’se la celelalte existente:

modele penite pelikan

Cateva modele populare de penite (vintage) Pelikan si mostre de scris

Penita este intr’adevar teapana; nu are flex absolut deloc, si nu se recomanda sa incerci sa flexezi. O poti indoi si o distrugi. Asa ca, mai bine nu incerca.

Poate scrie lejer pe tot soiul de tipuri de hartie; pe cele bune, cum ar fi Rhodia, aluneca fara probleme. Dar o poti folosi si la completat formulare in duplicat sau triplicat, cum sunt cele de la posta sau altele.

stilou-pelikan-100n-14kt-3

Nu a fost produsa decat in 2 modele:

  • DEF – Durchschreib Extra Fein
  • DF – Durchschreib Fein

Aur 14kt, foarte bine lucrata, varful in forma de spatula, nu de bila. Iridiumul din varf este intreg si aplicat in ‘”old style”. Scrie minunat.

Destul de scumpa, se gaseste rar la cumparare asa cum e ea, fara stilou. Asteptati’va la preturi intre 75 si 150 euro, daca aveti noroc.