Etichete

, , , ,

Stiloul unui prieten, zice el ca asta a fost stiloul cu care a trecut scoala primara pe la sfarsitul anilor ’70. Se pare ca a invatat bine de tot, dupa ce varza a facut din el :-).

In stare foarte proasta, cam atat am reusit sa salvez. Corpul e ok, insa sectiunea penitei este crapata. Nu e bai, se poate lipi solid.

Problema este la rezervor; modelul asta (ca aproape toate modelele Flaro ale perioadei) se incarca cu piston tip filet. Cineva i’a scos bucsa filetata care tinea in loc pistonul. Acea bucsa avea si rolul de oprire a pistonului cand ajungea in capat, dar si rolul de a opri scurgeri din rezervor, in cazul deformarii acestuia. Acuma, pistonul este (nah!) deformat si nu mai e etans pe peretii rezervorului. Asa ca…mda, curge.

Carbunele este original, insa penita nu e cea care a venit cu stiloul initial. Este una din stocul meu, si e potrivita perioadei (vine de pe un Geha german, de prin ’70).

Voi incepe lucrul la el, insa dupa ce fac rost de un capac original (traiasca mokaziile), si dupa ce repar rezervorul. Va mai dura ceva timp, dar omul a terminat scoala…ce sa mai faca cu stiloul acum? Sa scrie cu el? Neahhhhh…:-).


stilou flaro 61 reparatii