Etichete

, , ,

Un stilou care nu poate sta in spatele colectiei; penita, designul si materialele din care este confectionat sunt de exceptie, chiar daca marca nu este una scumpa sau rara.

 dsc_3367 dsc_3369 dsc_3370

Un pretendent la titlul de rege al caligrafiei, acest stilou din seria Reform Calligraphy este unul din o intreaga serie de astfel de stilouri produse de manufacturierul german. De fapt sunt doua seturi distincte: una este cea de „toc” in care penitele sunt pur caligrafice (stllul Pelikan Graphos, sau pentru cunoscatori – toc de schite si planse), functioneaza cu cartuse de cerneala.

set stilou si penite reform calligraphy s-l1600

Al doilea set (la vanzare separat sau in set) contine stilouri cu rezervor tip piston, penita se scoate prin desurubare.

stilou reform calligraphy

penita reform 1.9 dsc_3363

Penitele sunt in mai multe linii: Calligraphy 1.1, 1.5, 1.9, 2.3 si cum am mai spus, se gasesc in seturi sau vandute separat. Aceste dimensiuni de linie sunt si ele impartite in mai multe tipuri de inclinatie sau design: Italic, Gothic, Extra Fine Sketch.

scris caligrafic

Diferenta dintre acest set si celalalt este ca acest tip de stilou si penita pot fi folosite pentru scriere normala, daca se alege penita mai subtire (1.1). Pentru cele mai groase dintre penite, e cam greu sa il folosesti zilnic. Latimea liniei este destul de mancatoare de spatiu in agenda sau caiete.

In schimb, poti scrie caligrafic sa sa inveti acest mestesug, pentru ca penitele Reform sunt special destinate celor ce doresc sa scrie in acest mod (sau sa invete). Din otel placat cu aur de 14 kt, sunt extrem de bine lucrate si rezistente la abuzuri.

mostra scris caligrafic

Un stilou fara pretentii de Montblanc, insa cu totul dedicat implinirii tale ca (virgula) caligraf :-). O placere sa scrii cu asa ceva.