Etichete

, , , , , ,

Ocazional, de pe stilourile pe care le reconditionez se scot penitele originale si se inlocuiesc cu unele la fel, sau altele, depinde de gustul clientului, de stocul existent sau / si de necesitatile reconditionarii.

Acestea sunt un exemplu de penite scoase de pe stilourile deja reparate; in mod normal, penitele sunt trimise clientilor inapoi, odata cu stiloul reparat.

iridium-nibs-mircea-poenari-fp

Unii clienti nu doresc insa sa primeasca penitele inapoi (la urma urmei, ce ar putea face cu ele, nu?). Ma rog, alegerea dumnealor, eu sunt dator sa le spun ca vor primi penitele, chiar daca sunt distruse. Si e normal…e proprietatea dumnealor, nu a mea :-)).

De obicei, clientii doresc inlocuirea penitelor initiale cu altele de aceeasi valoare, sau mai mica daca se poate :-)); principala si deseori unica dorinta este „sa scrie bine si cursiv”. E adevarat ca un stilou (de orice valoare) isi pierde din „appeal” daca agata sau zgarie. Reteta aproape universala pentru majoritatea clientilor este sa reconditionez / sa procur / sa customizez penita in linie „baby bottom”…exact, fund de copil. II zice asa pentru ca exact asa si este: foarte rotunda, fina si aluneca usor:-))):

tipping

Penita de sus este ceea ce se numeste „baby bottom nib”

Courtesy to The Pelikan Perch website

Penitele ieftine de tip Warranted Iridium (provenienta de obicei Germania) sunt inlocuite cu similare, noi, din import, modele universale cum ar fi JoWo, Wing, etc. Clientul alege, si eu ii spun cat costa penita plus manopera. De obicei, clientii aleg cele in doua tonuri (silver-gold), din otel placat 18kt, dar sunt foarte populare si cele negre sau din otel placat cu ruthenium. Astea sunt cateva pe care le am in stoc in mod permanent:

steel-nib-unit-size-5-bf-slim

steel-nib-unit-size-6-black-oxide

steel-nib-unit-size-6-black-ruthenium steel-nib-unit-size-6-two-tone-black-oxide steel-nib-unit-size-6-two-tone-gold

In ordine, de sus:

  1. Two tone gold plated, steel (18kt) #1
  2. Black Oxyde plated (steel)
  3. Ruthenium plated, steel
  4. Two tone black oxyde & polished steel
  5. Two tone gold plated, steel (18kt) #2

Toate penitele pot fi comandate in linie:

XXF / XF / EF / F / M / B / BB

Toate penitele pot fi customizate @ extra cost:

Italic / Stub / Arabic / Oblique

Toate sunt format de varf  „baby bottom”…se pare ca majoritatea covarsitoare a clientilor doresc penite care se comporta ca un pix, si sa poate sa scrie pe orice tip de hartie (fibra, rugozitate diferita). Ii inteleg perfect; cine foloseste stiloul la birou in mod curent, nu prea are timp sau chef de scris artistic. Trebuie sa scrii repede pe tot felul de tipuri de hartie, si pentru asta ai nevoie de o penita cu varf tip „bila”.

Daca aveti mai multe intrebari despre penite si customizare, inlocuire sau reparatii penite la stilouri vechi, nu ezitati sa ma contactati aici.

O seara buna!