Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un stilou vechi, de pe la sfarsitul anilor 40, fabricat in Germania. Foarte bine construit, materiale excelente (ebonita si plastic dur, cu capacul fals de la piston din cauciuc dur).

Accessorii alama placate si in stare foarte buna, desi murdare si acoperite de mazga solidificata. Un lucru bun: murdaria a acoperit accesoriile si le’a protejat chiar foarte bine toti anii astia.

Incarcarea se face cu piston; pistonul era intepenit in pozitia inchis, si a luat cam o ora de lucru cu heaterul pentru desprindere. Soclul butonului este inlocuit, cel de alama se oxidase complet si a trebuit taiat. Cap de pluta, original, a fost curatat si apoi re-fiert in parafina, pentru inca 50 -60 de ani de buna functionare. Axul telescopic a fost in final gresat cu un strop de vaselina siliconica, pentru un pas fin.

Penita este IridStar CromePela, originala, otel, linie F oblic. Nu este oxidata, insa va trebui sa fie ajustata putin pentru o linie perfecta.

Stiloul este fotografiat mai jos in faza in care reparatiile sunt gata dar stiloul nu a fost curatat pe dinafara. Inca vreo doua zile, si va trece la curatare, ajustare accesorii, ajustare penita, si bineinteles polishare serioasa.

Daca sunteti interesat de acest stilou, intrebati aici.


wencle-1002-stilou-reparatie-1

Se poate vedea fereastra de nivel cerneala, si capul pistonului de pluta.

wencle-1002-stilou-reparatie-2

Nu uitati, stiloul inca nu a fost curatat si nu e gata, in fotografiile acestea.

stiolou reparatie


Asa cum am zis, stiloul a fost reconditionat complet.

stilou-reparat-wencle-stilou-reconditionat-reparatii-stilouri-1 stilou-reparat-wencle-stilou-reconditionat-reparatii-stilouri-2 stilou-reparat-wencle-stilou-reconditionat-reparatii-stilouri-3 stilou-reparat-wencle-stilou-reconditionat-reparatii-stilouri-4 stilou-reparat-wencle-stilou-reconditionat-reparatii-stilouri-5 stilou-reparat-wencle-stilou-reconditionat-reparatii-stilouri-6 stilou-reparat-wencle-stilou-reconditionat-reparatii-stilouri-7

img_20170211_204639