Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

evaluare stilouri romania

Stilouri.blog ofera servicii de evaluare stilouri si diverse instrumente de scris vechi/vintage, cu scopul de a certifica autenticitatea producatorului, a materialelor, perioada aproximativa de manufacturare, integritatea instrumentului, defecte sau piese ne-originale, si ofera cotatii independente de valoare a instrumentului de scris supus evaluarii.

Serviciile de evaluare sunt servicii independente si nu sunt afiliate nici unui producator sau reseller de instrumente de scris, si nici nu au legatura cu vreo alta entitate conectata la piata instrumentelor de scris. Stilouri.blog nu este responsabil pentru pierderile sau diferentele de valoare pe care le puteti avea la vanzarea ulterioara a instrumentului de scris.

Evaluarea se face pentru stilouri sau instrumente de scris produse intre anii 1890 – 1970, dar si pentru penite separate, accesorii sau obiecte legate de istoria instrumentelor de scris:

Conklin, Dupont, Parker, Waterman, Pelikan, Conway Stewart, Onoto, Mabie Todd, Swan Mabie Todd, Montblanc, Wahl Eversharp, Sheaffer, Eveready, Pilot, Sailor, Namiki si alte stilouri japoneze de epoca, Cross, Esterbrook, Lamy, Visconti, Montegrappa, Monteverde, Omas, Aurora, Burnham, etc. Alte marci si producatori pot fi evaluate bineinteles.

omas-flexible-nib

Serviciile de evaluare sunt oferite atat proprietarilor de instrumente de scris, cat si celor ce doresc sa cumpere un astfel de obiect vintage de la un tert. Evaluarea in acest caz se face pentru proprietarul de drept al obiectului, nu al cumparatorului interesat, dar acesta poate primi o copie a certificarii in mod gratuit, daca doreste.

DE CE SA EVALUATI UN STILOU

Fie ca doriti sa cumparati, sau sa vindeti, sau doar sa stiti valoarea unui stilou (de exemplu, mostenit), sunt multe motive pentru care ati dori sa evaluati un instrument de scris:

  • Ca vanzator, vei putea sa obtii un pret mult mai bun, fiind in posesia valorii reale
  • Nu te pacalesti facand un targ in defavoarea ta, lipsa de informatie reala asupra valorii fiind intens exploatata pe piata de antichitati si obiecte vintage
  • La propunerea de vanzare vei putea afisa un pret cat ma aproape de valoarea reala a obiectului tau, nu vei putea fi pacalit
  • Vei putea sa accesezi piata corecta (si cumparatorul potrivit) pentru obiectul tau
  • Cunoscand valoarea reala, vei putea decide in cunostinta de cauza daca vinzi sau il pastrezi
  • Cumparator fiind, vei fi in siguranta stiind cu certitudine ca obiectul ce il vei cumpara este original si nu a suferit modificari de natura a’i diminua valoarea, nu are defecte ascunse, si este in intregime original. Sau vei sti ca nu merita sa il iei, nu la pretul la care a fost oferit.
  • Ca proprietar ce doreste doar sa stie valoarea, este un lucru de dorit; stii exact cat costa si ce ai in proprietate. Vei sti exact ce poti vinde in caz de nevoie, cat sa ceri sau cum sa te descurci in caz ca doresti sa vinzi.

Stilouri.blog ofera doua tipuri de evaluare:

EVALUARE INDIRECTA

Trimiteti prin email intre 5 si 10 fotografii de inalta rezolutie (inclusiv macro ), color, ale fatetelor obiectului, cu prioritate pe inscriptii / penita / accesorii, diverse defecte / zgarieturi / lovituri. Fotografiile blurate, cu rezolutie mica, neclare, supra/subexpuse nu vor fi luate in consideratie.

Evaluarea de acest tip este de nivel general, in primul rand pentru ca nu se poate evalua starea obiectului. Pentru evaluarea exacta, va fi nevoie sa trimiteti obiectul la Stilouri.blog.

Serviciul este valabil pentru 1-3 instrumente de la acelasi posesor/proprietar.

Acest serviciu este gratuit.

EVALUARE DIRECTA

Emit document cu evaluarea, document ce contine si motivele pentru care instrumentul a fost cotat cu pretul respective, si se ataseaza fotografii de comparatie, precum si explicatii scrise in suportul evaluarii.

Exemplu de informatie din certificat evaluare autenticitate:

Montblanc – circa 1935, model 30 Masterpiece, incarcare prin buton, rosu coral, model non-randalinat rar. Tara de origine / provenienta – Elvetia. Material – celuloid. Sistemul de incarcare original, in stare perfecta de functionare, capacul de mascare a butonului – prezent. Accesorii placate cu aur de 14 kt, in stare excelenta 9 din 10. Prezenta aurului si certificarea valorii efectuata de bijutierul autorizat X (document atasat).

Accesoriile nu prezinta deformari sau lipsuri material, zgaieturi fine retusabile. Penita 14 kt, in stare excelenta, originala, marcata 4810/585, consistent cu acest model, penita de tip „EF”. Nu sunt urme de piese inlocuite, toate piesele incluzand accesoriile sunt originale. Lungime cu capac insurubat – 13,5 cm. Patina prezenta, consistenta cu vechimea obiectului. Imprinturile clare, fara urme de adaugire. Obiect in totalitate conditie 9 din 10.

Pret estimat – US $ 1000,00

Fotografiile urmatoare sunt ale obiectului evaluat si reprezinta realitatea:

evaluare stilouri reparatii stilouri si penite 6

 

Costul evaluarii directe este de 15 euro per stilou. Se pot evalua intre 4-5 stilouri pe ora (aplicabil posesorilor de multiple instrumente de scris); asadar, in cazul colectiilor, se va plati 40 euro pe ora.

manekineko-r

Pentru evaluarea directa, este necesar sa trimiteti stiloul la mine, dupa ce se semneaza un contract. Expedierea se va face prin curier, pe cheltuiala mea (plata la mine). Pe mandatul de trimitere se va trece obligatoriu marca si culoarea instrumentului, urmata de o descriere in detaliu. Veti pastra o copie a mandatului. La primire, va voi trimite o declaratie de primire a obiectului (de luare in custodie temporara), cu fotografii si date de identificare si descriere complete, semnata si datata. Plata se va face dupa incheierea evaluarii, inaintea returnarii obiectului.

Evaluarea va dura intre 2 si 4 zile, dupa care veti primi stiloul tot prin curier, pe cheltuiala mea, impreuna cu certificarea scrisa.

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa le puneti aici, sau ma puteti suna la telefon +40-74050-1838.

Va multumesc!