Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

In 1935, Parker scotea o noua piesa, botezata Parker „Parco”. Numele nu a prins, si stiloul, in doua modele (Parco si Parco Deluxe) au devenit celebre sub denumirea de Parker Parkette, asa cum publicul le’a spus. Si cum Parker era expert in reclama si avea un talent extraordinar pentru a citi gustul public si a’l transforma in produse populare (si deci in profit), a re-denumit gama Parco in Parkette, la urmatoarea productie.

parkette-4

Este unul din stilourile mai neobisnuite de la Parker; compania era faimoasa pentru celebrul buton de incarcare sau a pompei aerometrice (Parker 51, etc). Este mai putin obisnuit pentru Parker sa scoata pe piata un model de stilou cu incarcare prin levier:

Venit in stare foarte buna, insa fara sac interior si cu levierul slabit, cateva pete minore de oxid pe accesorii, canale cerneala infundate cu cerneala uscata. Sacul a fost inlocuit cu un original nou #12, iar levierul a fost reconditionat. Restul va fi rezolvat odata ce intra la curatare prin ultrasonic si solutii speciale.

parkette-3  parkette-5  parkette-7

Penita nu e originala Parkete, insa e una Swan Mabie Todd no.1, italic stub, 14 kt. E colectibila bine de tot, si valoreaza cat 3-4 asemenea stilouri, este un model cautat, si deci, destul de rar. A fost usor deteriorata (piciorusele putin departate), dar va fi reconditionata curand.

parkette-6

Nu prezinta lovituri sau crapaturi; toate buff-urile pe care le are sunt comensurate cu varsta stiloului (1937 – 1945). Dar stiloul va fi curatat complet si va fi polishat profesional, toate micile zgarieturi si micile pete de pe levier si agatatoare (placate cu aur 14kt) vor fi eliminate.

stilou-reconditionat-parker-parkette-stilou-reparat-vintage-3 stilou-reconditionat-parker-parkette-stilou-reparat-vintage-4 stilou-reconditionat-parker-parkette-stilou-reparat-vintage-5 stilou-reconditionat-parker-parkette-stilou-reparat-vintage-6

Ca de obicei, pot fi contactat aici, pentru detalii si pret, de catre cei interesati in achizitionarea unui stilou vechi Parker Parkette, complet reconditionat si cu garantie de 6 luni.