Un set de stilou si creion mecanic, marca Parker, modelul Slimfold, produs in 1960 in Anglia. Rasina neagra, cu accesorii placate cu aur 14kt. Stiloul cu penita M de 14kt, incarcare aerometrica (pompa cu sac cauciuc).

Setul a venit la mine acoperit de mizerie intarita pe el (de fapt pe ambele obiecte), stiloul cu cerneala atat de uscata ca nici acum (dupa 48 de ore de inmuiere) nu reusesc sa il curat complet. Creionul este intr’o stare mai buna totusi, dar are mina rupta pe teava undeva, si radiera complet dusa, cu mecanismul de rotire si impingere a minei de creion intepenit.

stilou-reparat-parker-slimfold-penita-reparatie-stilou-vintage-1

La primirea pachetului am desfacut cutia si am ramas cu gura cascata: penita era neagra. Nu mai vazusem si nici nu am mai auzit de penite Parker no. 5 specifice Parker Slimfold, de culoare neagra.Dar m’am lamurit repede: penita era neagra din cauza cernelei negre uscata rau tare pe ea (daca s’a uscat asa pe penita, va dati seama ce era inauntru).

stilou-reparat-parker-slimfold-penita-reparatie-stilou-vintage-2 stilou-reparat-parker-slimfold-penita-reparatie-stilou-vintage-3

Stiloul este la inmuiat acum. Pana nu se curata complet, nu pot sa continui cu reconditionarea; pana si capacul are inauntru marmelada de asta neagra.

Creionul in schimb va trece la reparat si apoi reconditionat, e mai usor aici.

stilou-reparat-parker-slimfold-penita-reparatie-stilou-vintage-6

stilou-reparat-parker-slimfold-penita-reparatie-stilou-vintage-5 stilou-reparat-parker-slimfold-penita-reparatie-stilou-vintage-8

Postul acesta va fi updatat dupa ce ambele vor fi reconditionate si repuse in circuit.