Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

In ciuda numelui (Dollar), stiloul Dollar 717 Calligraphy nu costa chiar un dolar:-))). Dar nici nu costa mai mult de 7-8 dolari. Pentru cei ce nu cunosc compania care face aceste stilouri de buget, ea este fondata si localizata in Pakistan. Este cunoscuta ca producatoare de stilouri de zeci de ani, si cred ca jumatate din adultii din ziua de azi din Asia au invatat sa scrie la scoala cu aceste stilouri.

Compania Dollar produce diverse modele de stilouri “normale”, dar astazi voi vorbi de modelul Dollar Calligraphy, model care are cateva caracteristici neintilnite de multe ori in alte modele de stilouri. In mod sigur, pretul este unul foarte rar intalnit la stilouri de aceasta calitate.

O caracteristica foaaaarte frumoasa este incarcarea prin piston (ca la Pelikan, de exemplu); stiloul are pana si acel capac fals care se desurubeaza pentru a avea acces la piston. Foarte cool si vintage-like. Capacitatea de cerneala este una foarte mare, cam de 2-3 ori mai mult decat la stilourile cu cartus sau convertor. Fereastra de control a cernelii este incolora, potrivit pentru culorile in care vine stiloul (alb, negru, gri, verde, albastru, burgundy, galben, transparent, fumuriu). Una din chestiile care pe mine m’au cucerit este aceea ca pot insuruba capacul (capacele de tip slip-on nu imi plac chiar deloc, cred ca mi se trage de la stilourile chinezesti dn copilarie).

Penita stub broad este una foarte interesanta: scrie perfect cu inclinatie pe dreapta, pe stanga sau in pozitie centrala. Eu nu am mai gasit un stub care sa faca treaba asta, la modul asta. Poate fi folosita si de dreptaci si de stangaci.

Cand spun stub, vreau sa spun ca penita se comporta cel mai aproape de acest model de penita, dar nu e un stub adevarat. Da o linie variata, functie de cum tii stiloul in mana, dar este o diferenta subtila intre pozitii, datorata unghiului de aproape 90* in care e asezata penita (offset). Aveti aici un exemplu de scriere cu aceasta penita:

Penita scrie perfect caractere Urdu/Arabic, pentru asta a fost initial proiectata.;  are un script extrem de potrivit pentru literele din aceste alfabete.

Este un stilou grozav, decent, solid construit, si ruleaza fin la capitolul pret. Ofera o experienta de scris foarte rar intilnita la alte stilouri.Penita este foaaarte fina, aluneca pur si simplu pe hartie (nu glumesc deloc). Pentru mine, stiloul asta este o experienta excelenta in caligrafie.

Daca doriti mai multe amanunte legate de acest stilou, astept un mesaj.