Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un exemplar frumos, placat aur (tipul placarii este „gold overlay”), provenienta probabila UK sau Italia. Desi este clar vorba de un Waterman 52 (sau 0552? sau 12PSF?), nu gasesc nicaieri marca Waterman, desi ar trebui sa fie undeva acolo. De obicei marcajul se gaseste pe capac, partea plata de deasupra, sau pe capatul stiloului, tot pe partea plata. In cazul asta de care vorbesc, nu gasesc marcajul si pace. Frustrant!

Bref, stiloul este o piesa extrem de frumoasa si bine intretinuta. In mod cert este vorba de un exemplar de dinainte de razboi, insa nu reusesc identificarea anului exact. Pe baza compararii cu alte modele din epoca, cred ca este vorba de o productie undeva intre 1925 – 1935. Toate detaliile indica perioada asta (tipul de sectiune penita, modelul levierului, forma capac si corp, penita si modelul acesteia, agatatoarea nituita in capac).

Sacul a fost schimbat recent de Stilouri.blog, penita este o Waterman no. 2 14 kt, semiflexibila, cu o linie F, dar flexeaza pana la B, vezi mostra de scris de mai jos.

Sectiunea penitei este din ebonita, poate un mix de celuloid si ebonita; pe baza culorii negre inca curata si clara a sectiunii, as crede mai degraba ca este vorba de celuloid mai mult si ebonita mai putin (ebonita se decoloreaza in timo, se face un maroniu deschis).