Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un stilou extrem de frumos si bine facut; negru lucios, cauciuc dur pana corbului (:-), randalinat in motiv art deco, specific anilor ’20. Nu are agatatoare, nu a avut niciodata, asa e modelul.

Nu are crapaturi sau rupturi, iar zgarieturile sunt minuscule si in absoluta distonanta cu vechimea (nu te’ai astepta ca un stilou vechi de cca 80 de ani sa arate asa de bine!). Sistemul de incarcare este levierul si sacul de cauciuc interior, care a fost schimbat recent de mine cu unul nou, similar. Filetul capacului si al sectiunii de penita sunt in stare foarte buna, fara threaduri rupte sau strambe.

Nu are nici o marca sau inscris pe corp, capac, levier sau penita. Totusi, se vede ca stiloul a fost produs pentru o anumita companie, pentru ca pe corp este un cartus de inscriere a unui brand, insa e gol, nefolost. Am mai vazut asta, nu e prima oara. Se prea poate ca stiloul sa fi fost produs de un sub-contractor pentru un brand anume, insa stiloul a fost vandut direct de subcontractor, fara a mai fi nevoie de inscrierea numelui clientului pe cartus (daca ar fi fost livrat clientului, nu pleca din fabrica fara numele inscris pe cartusul respectiv).

Dupa model si ani, cred ca a fost produs pentru Waterman sau Conway Stewart in UK. Aceste date sunt consistente cu vechimea, modelul randalinat, forma capacului, a corpului, a tipului de levier, dar mai ales a formei sectiunii de penita.

Model randalinat pe stilou Conway Stewart din aceeasi perioada:

Stloul acesta vechi a venit la reparatie fara penita; as fi fost curios ce penita avea (cea originala probabil ca era una de gen „Warranted 14 kt”, o generica produsa de vreo companie prin anii aceia. Ma rog, acum penita este una Pelikan clasic de otel, linie F spre M, instalata de mine, si scrie excelent. Feedul este original, din ebonita. Fluxul de cerneala este excelent, scrie fara intreruperi si constant da aceeasi linie fara probleme.

Dimensiunile sunt:

Lungime (fara capac): 12.8 cm

Lungime cu capacul inchis: 13.1 cm

Lungime cu capacul postat: 17.1 cm

Mostra scriere cu acest stilou mai jos: