Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Penita a venit recent la customizare si ajustare, instalata pe un Pelikan model M300. Era un F italic in revers, dar ca toate penitele Pelikan moderne (post 1997) scria mai gros decat este denominarea liniei; este un lucru bine cunoscut pentru penitele Pelikan ca scriu mai gros decat zice pe ele.

Penita a fost reslefuita sa scrie o linie mai subtire, insa nu poate fi slefuita pana la un XF, pentru ca modelul italic revers este unul care oricum o dai, va scrie mai gros pe side stroke (stanga – dreapta) decat linia sus-jos (upstroke/vertical).

Este o penita de 14 kt/585, model post-1997 rhodinizata (aur cu rhodium), frumoasa si destul de „springy”, dar nu e flexibila in acceptiunea cuvantului, care implica posibilitatea ca penita sa flexeze macar la o linie mai groasa decat cea in care scrie penita in mod regular (neflexat).

Penita este verificata cu BluThru, pentru identificare fisuri sau crapaturi

Acum scrie o linie EF, in acceptiunea Pelikan :-)), adica un F adevarat. Voi recomanda clientului sa foloseasca o cerneala mai „uscata”, cum e de exemplu…Pelikan 4001. Va reduce din fluxul de cerneala si va subtia linia scrisului chiar bine.

Despre stilou, ce pot spune? Este o bijuterie, mai mic decat M400; M300 este cel mai mic (scurt) stilou din gama Pelikan modern. E un stilou care se potriveste copiilor sau adultilor cu maini mici; eu nu am putut scrie cu stiloul fara capac pus, si nu am mainile chiar atat de mari.

 

Acestea fiind spuse, este similar cu modelul M400, exceptie facand varful de capac; la M300 este complet aurit 24 kt si cu accesoriile la fel placate cu acelasi aur de 24 kt, pe cand M400 are varful capacului din plastic negru cu logo-ul pictat in aur 14 kt, cu accesoriile la fel. Pentru deosebiri si identificare modele Peikan, articolul este aici.

Penitele sunt similare, doar ca marime lor difera; la M300 este mai mica, bineinteles. Intre ele este cam aceeasi diferenta ca intre penitele de Pelikan vintage 400NN versus Pelikan 140.

Penita Pelikan M300, 14kt / 585 (aur si rhodium)

Penita Pelikan M400, 14kt / 585 (aur si rhodium)

Pentru customizari sau reparatii/reajustari penite, ma puteti contacta aici. La revedere!