Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un stilou produs de Flaro Sibiu, probabil anii ’60 sau ’70. Nu sunt sigur, pentru ca e foarte greu de datat productia Flaro pe ani sau serii (oricum nu exista pe piata informatii despre seriile si modelele produse, cu anii respectivi).

Plastic negru, accesorii cromate, incarcare cu piston rotativ (buton fals cu filet). Destul de bine conservat in ce priveste corpul si capacul, insa oxidul si vremea si’au spus cuvantul. Inelul capacului este complet din alama oxidata si uzata, spatiul intre inel si capac s’a marit si este plin de mizerie adunata acolo.

Nu imi este clar din ce facuta sectiunea penitei; pare ca ori este din ebonita galbuie, vopsita, sau din alt material (celuloid?plastic?) , la fel, vopsit in negru. Materialul de dedesubt se vede aici in foto de mai jos (si in fotografiile ce arata penita):

Agatatoarea este profil triunghiular, standard pentru Flaro la foarte multe din modelele lor. Prinderea pe capac este cu un surub de plastic, profil conic, la fel standard la multe modele.

Pistonul este unul rotativ, sub un buton fals. Garnitura este de plastic, nesiliconat, cu tija elicoidala din plastic turnat. Un guler crem (sau alb matuit de vreme) este instalat sub soclul butonului de filetare a pistonului. Din acest motiv (si din cauza lungimea si profilul corpului si al capacului ), acest stilou seamana foarte mult cu MACO AMBASADOR, descris aici pe larg.

Fereastra de cerneala este plastic transparent, multifatetata, nimic spectaculos. Cu reziduuri intarite, va trebui curatata strasnic.

Penita este un Iridium Pointed, alama, doar cu un tine ramas, restul a disparut. Feedul este ebonita neagra, turnata neglijent. Inca mai are bavuri pe ea in interior, dovada ca CTC-ul era la inaltime (not).

Penita este corodata puternic, in zona care a fost in sectiunea penitei. Poate fi curatata bineinteles, insa va ceda oricum. Trebuie inlocuita, cu una originala Flaro.

Feedul a fost infundat complet, dar poate fi curatat in ultrasonic.

Inscriptia s’a pastrat bine, logo-ul ACM este lizibil si Terra apare clar, dar printarea pe corp (find facuta la cald prin presare in matrita) arata rau.

Tot in tot, stiloul este unul interesant si un model pe care nu il aveam. Va intra in reparatii in curand si voi prezenta aici rezultatele. Sper sa iasa bine.


DUPA RECONDITIONARE