Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Indelung urmarit, din intimplare obtinut, acest stilou inchide o serie pe care am inceput’o acum mai bine de 15 ani. Bineinteles ca am mai avut ocazia sa cumpar unul, dar…asa a fost sa fie, sa il cumpar de la un roman, in Romania, platind in lei romanesti :-).

Productia acestui stlou a fost doar asigurata pentru un singur an, 1956. Atat. De aceea se gaseste greu si este cam rar. Si mai rar in stare buna, si mai si mai rar cu penita, capacul si accesoriile originale ale modelului (cum este acest stilou).

In stare de functionare perfecta, un 10 din 10. Cosmetic, va trebui curatat si curatat si curatat; celuloidul a capatat un strat de jeg caracteristic, astaaaa, perioadei.

Capacul, pistonul si sectiunea penitei sunt din ebonita; nu am mai vazut la nici un stilou Pelikan ca toate cele 3 sa fie din ebonita (sunt colorate in maro inchis, caracteristic vechimii).

Pistonul 10/10, dar va fi curatat, verificat si lubricat, pentru o mai mare siguranta.

Foarte interesant:

  • penita, un 14kt/585 este model vechi, inca prezenta la modelele 100 si 100N. Inscrisul de pe ea este aproape sters, pastila de iridium la jumatate. Se vede ca stioloul nu a stat degeaba, a fost folosit intensiv.

  • capacul, ebonita, nu are insemne Pelikan; logo-ul din varf nu exista sau nu mai exista. Desi ar trebui sa fie acolo, nu este. Am cautat urme de logo, dar nu vad nimic. Daca a fost tocit complet (nu am vazut inca asta la nici un Pelikan, indiferent de vechime), de ce nu s’a tocit si rondul in relief de pe capac?

  • banda de accesoriu de pe buza capacului nu are nici un insemn. Ciudat.

Penita este de un flex superb; se duce de la M (linia ei este OM) pana la 3B (exact, BBB !!!). Ireal.

Dimensiuni: lungime totala 128mm, lungime corp (fara capac) 102,5mm, capac 60mm, grosime corp la mijloc 12mm.

Un stilou dorit si asteptat. Welcome !