Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un stilou destul de interesant, insa nu coplesitor prin aparenta sa: ce ar trebui sa fie un „demonstrator” este de fapt un stilou ordinar (obisnuit adica), cu incarcare aerometrica, bagat in corp transparent. Atat.

Un demonstrator este in mod normal un stilou complet transparent, capac, corp, sectiune penita; elementele caracteristice fiind aceasta transparenta completa plus incarcare piston (sau dropper, dar mai rar). Eh, acest Hero nu e nici una nici alta.

Corpul transparent este din acril destul de rezistent, fara intaritura la filet, si asta poate fi o problema in viitor, daca stiloul este manevrat mai dur. Filetul poate ceda usor, acrilul este cam casant. In capat are un piston fals, negru, cu bandeleta aurie, da un contrast interesant, nu chiar urat.

Rezervorul este aerometric, cu sac siliconic de calitate mai scazuta decat la stilourile dedicate aerometric; materialul din care este facut nu e chiar definitia pliabilitatii si a rezistentei la indoirile repetate. Dar rezista, in cazul in care nu se incarca de 3-4 ori pe zi.

Penita este un Hero unbranded, alama sau otel placat cu alama, linie F, scrie bine. Pretentii mari nu poti avea, insa scrie decent, fara intreruperi.

Feedul este plastic, simplu si isi face treaba bine. Problema la alimentare (ca la toate stilourile mai ieftine) este fluxul pe linia mediana a penitei; din cauza constructiei, feedul nu alimenteaza exact asa cum trebuie penita, insa poate fi ajustata. Eu nu am facut’o, stiloul este doar pentru display, asa ca va ramane in configuratia asta.

Capacul e din plastic …ceva metalizat. O manseta interioara aluminizata in culoarea sidefie da un aspect frumusel; inca o data, un demonstrator real ar prezenta un capac complet transparent. In varf, capacul are un accesoriu de plastic negru, care face pereche vizuala cu cel din capatul corpului. Pe buza capacului, un bandou auriu lat, taiat de doua linii subtiri negre, intregesc designul. Logo-ul Hero este prezent pe capac, in negru, foarte simplu si de efect.

Accesoriile sunt toate placate cu alama, si cand sunt noi, chiar arata bine. La folosire extensiva, placa de alama se duce ca zapada in luna mai totusi. Dar sunt bine facute, in sensul ca nu joaca, nu sunt strambe sau cu portiuni de placa lipsa. Penita si agatatoarea sunt inscriptionate ambele cu logo-ul Hero, cam sterse, dar sunt acolo.

Un stilou dragut, cum spuneam. Nu este ceva cu care as scrie zilnic, dar poate fi o alternativa interesanta pentru cine doreste o iesire din cotidianul atator Pelikan, Montblanc, Waterman, etc…  🙂  🙂  🙂