Pravalie

Multe din stilourile si penitele prezentate pe blog sunt la vanzare, le puteti vedea in vitrina; nu toate, insa multe. Daca sunteti interesat sa cumparati unul anume, sau daca doriti o penita, contactati’ma aici.

8f5948188263ec31a912ffaf606af1bbToate stilourile si penitele sunt garantate sa functioneze la parametrii normali, per specificatiile producatorilor. Nu uitati va rog: toate (sau aproape) toate stilourile de aici sunt obiecte vintage, cu o anume vechime. Celuloidul sau cauciucul dur / plasticul din care au fost confectionate a imbatranit uneori frumos, alteori poate fi casant sau decolorat. Luati in consideratie acest lucru cand cumparati un stilou vechi.

Sigur, asa cum multe stilouri se vand in pravalia mea aici, sunt intotdeauna dispus sa cumpar stilouri vechi, modele selectate, in stare de functionare sau nu. Evaluarea stiloului este facuta pe baza a patru factori:

  1. Aspectul general (zgarieturi, urme de dinti pe capete, lovituri, penita lovita, indoita sau distrusa, crapaturi, etc)
  2. Subansamble lipsa sau inlocuite (penita, agatatoare, capac, buton piston, sac interior lipsa sau distrus, etc)
  3. Functionalitate (trage cerneala si o tine, flux cerneala in penita / carbune, cursa piston normala, etc)
  4. Desi nu in ultimul rand important, pretul este un decident major pentru o achizitionare. Mi s’au propus la cumparare piese frumoase, dar care necesitau o reconditionare serioasa. Am refuzat, pentru ca dupa reconditionare, stiloul va avea un pret la care nimeni nu il va cumpara.

Pe baza celor de mai sus, se face evaluarea stiloului dvs; puteti fi convins ca va voi oferi pretul corect pentru acel stilou. Va rog totusi sa luati in consideratie ca eu nu sunt magazin de antichitati, si nici nu dau 100 de euro pentru un stilou deteriorat doar pentru ca are „penita de aur”, sau scrie pe el Pelikan sau Parker. Valoarea aurului din penita este mica, si nu pentru aur cumpar eu stilourile.

penita-pelikan-400

De exemplu, multe din stilourile mele personale Pelikan sau Parker au penite de otel, sau otel placat; atata vreme cat penita este ireprosabila si respecta perioada din care provine stiloul, sunt multumit. Asa ca, penita de aur nu va va aduce un pret in plus, sau nu unul considerabil. Oricum, orice penita este luata in consideratie si daca este valoroasa (din cauza vechimii, producatorului, etc), o voi plati separat in mod cinstit!

sheaffer

Ce va pot garanta este ca toate stilourile aflate in pravalie sunt obiecte reconditionate de specialisti in strainatate; acolo unde a fost nevoie, piesele a fost schimbate cu piese originale, pistonul (O-ring sau capul din pluta / cauciuc) a fost inlocuit sau reparat, crapaturile (daca exista) au fost lipite profesional si durabil, penitele au fost reconditionate (daca au fost pastrate cele originale), sau schimbate cu unele similare pentru a respecta conditiile per modelul/epoca/producatorul respectiv.

parker duofold vacumatic

Parker Duofold Vacumatic

Intr’adevar, stilourile si penitele vandute aici nu sunt tocmai ieftine; insa daca doriti un stilou vintage, care functioneaza ca in prima zi, fara probleme absolut deloc, cu garantie de functionare pentru toate componentele SI posibilitatea sa aveti penita modificata (gratuit) la alegerea dvs (valabil doar la penitele instalate pe stilou la data cumpararii acestuia), optiunile dvs sunt cam limitate in Romania.

Inafara pravaliei mele, este adevarat, aveti mai multe optiuni:

  • sa cumparati de la antichitati (sau ma rog, ce trece la noi ca magazin de gen), insa majoritatea sunt extrem de evazive in ce privese functionarea, fotografiile de prezentare, starea stiloului, etc. Din experienta mea, acestia nu ofera detaliile necesare si nici produse reconditionate profesional. FARA GARANTIE !
  • sa cumparati de pe portalurile romanesti online, insa prezentarea este extrem de evaziva si aici, fara fotografii detaliate, fara amanunte legate de starea reala a produsului FARA GARANTIE !
  • sa cumparati de pe Ebay sau similare, insa si aici puteti avea surprize neplacute, plus cont/card/paypal, etc. FARA GARANTIE !
  • despre targurile de duminica, sau altele de gen…nu mai vorbesc. FARA GARANTIE !

Va pot garanta ca veti primi un stilou in perfecta stare de functionare, si care va va oferi multe momente de bucurie. CU GARANTIE !

parker-vacumatic

Plata se va face anticipat, prin Paypal, cash, sau prin transfer bancar. La primirea platii, va voi trimite stiloul sau accesoriul comandat, insotit de certificatul meu de garantie. Transportul este gratuit prin curier (de obicei Fan Curier) sau prin Posta Romana (tracking recomandata) pe teritoriul Romaniei. In caz ca doriti sa il returnati in termen de 30 zile, costul vi se va rambursa integral, fara intrebari sau discutii ulterioare, si fara plata vreunui comision, in conditiile in care obiectul este returnat in aceeasi conditie in care a fost cumparat.


Vizitati vitrina, alegeti un stilou sau creion mecanic vintage preferat!

vitrina stilouri vechi vintage stilouri vanzare